Hoppa till innehåll

Mervärde i träningen med hjälp av mer testosteron?

Högre nivåer av testosteron har enligt forskning visat sig vara av stor betydelse om man vill bygga muskler mer effektivt. Detta beror på att ju mer testosteron du har, desto lättare är det att skapa tillväxthormon.

Tillväxthormoner, HGH, stimulerar muskeltillväxten och gör att dina muskler bygger upp vävnad snabbare. Det har visat sig att män med högre nivåer av testosteron också tränar hårdare och längre än män med lägre nivåer. Många av dem använder också fler vikter under sina träningspass och gör färre reps.

Några undrar kanske om man verkligen kan ha testosteronbrist och visst kan man det. Däremot är det mer vanligt för män högre upp i åldern, vanligtvis över 40 år eller mer, men det ska även vara möjligt att öka produktion av test testosteron och på ett naturligt sätt.

Olika sätt att förbättra testosteronbrist

Några anser att bästa sättet att öka testosteronnivåerna genom träning är att använda en delad rutin som fokuserar på olika muskelgrupper. Dessa muskler ska tränas hårt dagligen eller varannan dag och ge dem minst en ledig dag mellan hårda träningspass.

Det kan även finnas kosttillskott som kan hjälpa till, men kanske är det bättre att få i sig mat som ökar produktionen av testosteron i kroppen. Det finns några råvaror som ofta förknippas med muskelbyggande träning och en av anledningarna är att de ger kroppen ett större innehåll av testosteron. Några av dessa råvaror är rött kött, ägg, macadamianötter, avokado och bacon.

Andra sätt att förbättra testosteronbrist är om man röker eller dricker mycket alkohol. Det är varken bra för produktion av hormonet och inte heller för träningsresultat. Övervikt är en annan faktor som gör det svårare för kroppen att producera riklig mängd av testosteron.

En hälsosam kropp mår alltid bättre

Överlag gäller det att ju bättre du tar hand om din kropp, desto bättre kommer den må. Och definitionen av att kroppen mår bra är att den fungerar tillfredsställande, med andra ord på det vis den är skapat för att göra.

Visst förändras vi med åldern, men det finns flera saker vi kan göra för att få vår kropp att må bättre längre. En av de viktigaste sakerna för att hjälpa vår kropp att hålla sig frisk är genom träning och motion. Kroppen kommer att må bättre och gärna med varierad träning. Styrketräning kan bidra till att öka testosteronnivåerna och träning i varierad form kommer ge dig bättre energi och bättre sömn.

Ju bättre man tar hand om sin kropp, desto bättre mår man oftast även mentalt. Bra näringsrik mat, regelbunden träning och motion samt dra ner på intaget av gifter som tobak och alkohol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *